• header-over-ons.jpg

« Terug

Experience & Innovation Center Bolidt bereikt hoogste punt

AREA78 BolidtExperienceCenter_2.jpg02 mei

Hendrik-Ido-Ambacht, 2 mei 2018 – Het Experience & Innovation Center van Bolidt, specialist in kunststoftoepassingen, heeft precies volgens planning zijn hoogste punt bereikt. Aannemer De Vries en Verburg Bouw B.V. uit Stolwijk plaatste op een hoogte van exact 15 meter een ruimte voor technische installaties. De volgende fase van de bouw is het bekleden van de gevel.

Zelfs voor de ervaren aannemer De Vries en Verburg Bouw B.V., een partner van Bolidt, is de bouw van het Experience & Innovation Center een uitdagende klus. “De voornaamste constructieve uitdaging voor de betrokken bouwpartijen is het stabiel houden van alle constructiedelen tijdens de bouwfase,” vertelt Bernhard van Houwelingen, projectleider bij De Vries en Verburg Bouw. “Daar waar alle delen in de eindsituatie aan elkaar verbonden zijn, hebben we nu nog tijdelijke hulp en ondersteuningsconstructies nodig om het gebouw overeind te houden.”

In totaal vergt het project maar liefst 11.000 eigen manuren, 7 kilometer aan heipalen, 1.400 m3 aan betonmortel en 525.000 kilogram staal.

“Maximaal doorzicht is een belangrijk uitgangspunt in het Experience & Innovation Center van Bolidt,” aldus Mischa Andjelic, projectleider bij IMd Raadgevende Ingenieurs. “Daarom gebruiken we zo weinig mogelijk kolommen en creëren we doorzichten met veel glas. Tegelijkertijd krijgt het gebouw veel uitkragende luifels. Het kost dus nogal wat rekenwerk om alle constructies voldoende draagkracht mee te geven.”

Drie functies in één gebouw
Het gebouw barst van de momenten en plekken waar de bezoeker onderdeel wordt van de chemistry van Bolidt. Het ademt de continue drang naar vernieuwing en beleving. Wat het zo uitdagend maakt, is dat het gebouw drie functies heeft: een modern warehouse, een productielocatie van prefab materialen en een innovatiecentrum. En al deze functies hebben hetzelfde doel, namelijk de bezoekers onderdompelen in kunststof en het karakter van Bolidt laten zien. Veiligheid, techniek, praktisch gebruik en esthetiek: het komt daardoor allemaal samen in dit gebouw.

Nieuwe inzichten en ervaringen stromen campus binnen
De kunststoftoepassingen van Bolidt worden over de hele wereld toegepast. Met het Experience & Innovation Center haalt Bolidt de wereld naar binnen. Bezoekers van over de hele wereld varen van de Erasmusbrug - voorzien van een Bolidt slijtlaag – via Werelderfgoed Kinderdijk naar Hendrik-Ido-Ambacht. In het center worden zij ondergedompeld in de wereld van kunststoftoepassingen en kunnen zij zelf de oneindige mogelijkheden van kunststof zien, voelen en ervaren.

Vanuit het Experience & Innovation Center kijken bezoekers mee over de schouders van Bolidt-medewerkers die over de hele wereld de meest waanzinnige projecten realiseren – van vloeren van vermaarde musea tot deklagen voor cruiseschepen of slijtlagen op bruggen. Tot op moleculair niveau ervaart de bezoeker waar Bolidt voor staat en ziet hij bijvoorbeeld hoe de antimicrobiële vloeren van Bolidt bacteriën in ziekenhuizen kunnen doden. In een open laboratorium zien bezoekers de oneindige mogelijkheden die zij vervolgens zelf kunnen testen en ervaren.

Overheid, onderwijs en ondernemers vinden in het Experience & Innovation Center een plek voor kennisdeling. Bolidt zoekt er nadrukkelijk de samenwerking om innovaties voort te brengen of om commerciële activiteiten internationaal uit te rollen. De nieuwbouwontwikkelingen van Bolidt gaan gelijk op met de ontwikkelingen van de directe omgeving. Deze ontwikkelingen tezamen vallen onder de naam AREA78, naar analogie van het in de Nevada desert gelegen AREA51, waar spraakmakende projecten zijn voortgebracht die in beginsel geheim waren. In AREA78 stroomt niet alleen de wereld binnen, nieuwe toepassingen en ideeën stromen van daaruit ook de wereld over.

Het Experience & Innovation Center van Bolidt is ontworpen door het architectenconsortium Lüchinger Architects, RoosRos Architecten en Kossmann.dejong. Het center opent naar verwachting begin 2019.

Over de Bolidt Groep
Het Nederlandse familiebedrijf Bolidt is specialist op het gebied van thermohardende kunststoffen. Sinds de oprichting in 1964 ontwikkelt, produceert, verkoopt en plaatst het bedrijf kunststoftoepassingen. In de begin jaren ’70 en 80 was Bolidt vooral bekend van industriële verlijmingen van bijvoorbeeld de Rotterdamse Euromast en betonreparaties van de Nederlandse vuurtorens. Nu kent men Bolidt in Nederland vooral door de hoogwaardige gietvloeren. Daarnaast werkt Bolidt al ruim 50 jaar aan internationale projecten. Enkele voorbeelden zijn het London Science Museum waar in samenwerking met Zaha Hadid Architects een bijzondere designvloer is vervaardigd, de Ferrari racetrack aan boord van een cruiseschip waar een stroeve slijtlaag is aangebracht, het Olympisch zwembad in Beijing, het Europees Parlement in Brussel en Symphony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld waar 20.000 m2 scheepdekken zijn geïnstalleerd en waar per jaar miljoenen voeten over lopen. Volgens het credo ‘alles onder één dak’ vinden de ontwikkeling en productie van de kunststofsystemen altijd in-huis plaats, op het hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht.

De Bolidt Groep bestaat uit drie bedrijven: het bedrijf Bolidt vervangt traditionele materialen voor hoogwaardige kunststofsystemen. Bolidt heeft een lange geschiedenis als het gaat om het voortbrengen van innovaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vervanging van traditionele gravel atletiekbanen naar kunststof atletiekbanen, het vervangen van asfalt op de bruggen voor kunststof slijtlagen, het vervangen van hout op cruiseschepen door kunststofscheepsdekken en het conserveren van staal en het repareren van beton. Het bedrijf Ode aan de Vloer is in 2004 opgericht als antwoord op de toenemende vraag van consumenten naar industriële vloertoepassing voor woningen. Het bedrijf Esthec produceert onder andere hoogwaardige prefab scheepsdekken voor superyachts en terrassen voor luxe resorts en villa’s. Bij de Bolidt Group werken meer dan 250 vakmensen waaronder werktuigbouwers, chemisch ingenieurs en industrieel ontwerpers. Kenmerkend voor het bedrijf is de intensieve samenwerking met architecten, installatiespecialisten en bouwkundig adviseurs. Meer informatie is te vinden op www.area78.info.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven