• header-over-ons.jpg

« Terug

Vier sterren BREEAM-NL certificaat voor gemechaniseerd DC Albert Heijn

Albert Heijn BREEAM.jpg15 feb

Het nieuwe gemechaniseerde distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam heeft het vier sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Excellent) gekregen. Directeur van de Dutch Green Building Council Annemarie van Doorn overhandigde het certificaat aan Anneke de Vries, SVP Albert Heijn Real Estate, Construction and Franchise.

Het BREEAM-NL certificaat is een internationaal erkend keurmerk dat gebouwen beoordeelt op diverse duurzaamheidscategorieën en alleen bovenwettelijke prestaties beloont. Het DC krijgt het certificaat, omdat het gebouw op diverse duurzaamheidsonderwerpen een hoge score heeft behaald. Het meest zichtbaar zijn de 6.380 zonnepanelen op het dak. Een ander voorbeeld is dat het restmateriaal van de sloop van het oude gebouw is gebruikt voor het nieuwe gebouw. Annemarie van Doorn over de prestatie van Albert Heijn: “Albert Heijn neemt haar verantwoordelijkheid in het verduurzamen van de retailsector. Een bijzonder hoge score voor zo’n omvangrijk project. Een voorbeeld voor de branche.”

Anneke de Vries nam het certificaat vandaag in ontvangst: “Wij willen in onze winkels en distributiecentra CO2-uitstoot verlagen en slimmer omgaan met energie. Ik ben daarom heel blij met deze mijlpaal waarbij we voor het verduurzamen van een bestaand pand het vier sterren excellent label halen van BREEAM."

Het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum wordt gerealiseerd op het terrein van het bestaande distributiecentrum in Zaandam. In het nieuwe DC Zaandam wordt vrijwel het complete assortiment houdbare producten vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd. Daardoor kunnen straks meer producten in dezelfde ruimte worden verwerkt en worden transportbewegingen naar winkels beperkt, omdat producten efficiënter gestapeld worden. Bijkomend voordeel voor de winkels is dat de producten daarbij volgens de indeling van de winkel worden gestapeld; hierdoor kunnen winkelmedewerkers gemakkelijker de schappen vullen. Ook voor medewerkers in het DC zelf verbetert de kwaliteit van het werk omdat machines het zware, handmatige, werk overnemen.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven