De Vries en Verburg

Projectinformatie

Plaats: Stolwijk
Opdrachtgever: De Vries en Verburg
Architect: Kolpa Architecten
Projectcategorie: Transformatie en Revitalisatie
DUURZAAM - BREEAM-NL In Use
Projectstatus: Gerealiseerd

De afgelopen jaren is al het één en ander verbouwd aan ons kantoor. Na de verplaatsing van de entree, nu zo’n twee jaar geleden, is de kantine verplaatst naar de voormalige entree. In 2018 is de voormalige entree van ‘t Vaartland 8 worden verbouwd.

Met het slaan van de eerste paal op 13 april 2018 is een (officiële) start gegeven aan de uitbreiding en verduurzaming van het kantoorpand van De Vries en Verburg in Stolwijk. De uitbreiding van de kantine met een multifunctionele ruimte, is aangegrepen om het kantoor te verduurzamen, met als doel het verlagen van het energieverbruik door het toepassen van zonnepanelen op het dak en in de gevel, LED-verlichting en een passief klimaatplafond. Daarnaast is, door het stellen van hoge comforteisen, het binnenklimaat aanzienlijk verbeterd. Zo wordt geventileerd op basis van CO2, past de LED- verlichting zich aan het bioritme aan en zorgt het passieve klimaatplafond voor vermindering van tocht en installatiegeluid.

Door een ruime bureauopstelling, veel beplanting rondom de werkplekken en de juiste akoestische voorzieningen is dit een uitnodigende plek om te werken. Bij de verbouwing is gebruik gemaakt van de oude bedrijfskleding van De Vries en Verburg als isolatiemateriaal en zorgt het groendak en de buitenbeplanting voor een plek die stimulerend werkt voor de biodiversiteit.

Ten overstaan aan ongeveer 150 gasten heeft DGBC-directeur Annemarie van Doorn donderdag 29 augustus jl. het BREEAM-NL In-Use certificaat uitgereikt aan Timo Stuij van De Vries en Verburg. Het kantoor van het bouwbedrijf is 2018 grondig gerenoveerd, waardoor het in aanmerking kwam voor een beoordeling aan de hand van BREEAM-NL In-Use. 

Het kantoor van De Vries en Verburg bevat na de renovatie een aantal interessante innovaties. Zo springen de zogenoemde PCM-plafonds, dynamische ledverlichting en zonnepanelen meteen op. Die maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het gebouw hoog scoorde op het gebied van energie, een categorie die zwaar weegt binnen BREEAM-NL In-Use.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven