• header-over-ons.jpg

« Terug

Hoogste punt van duurzaam wonen HOF36 in Leiden bereikt!

HOF36 Leiden Hoogste Punt.jpg17 apr

PERSBERICHT - De bouw van het nieuwe, hoogwaardige en duurzame woonproject HOF36 in Leiden verloopt voorspoedig en heeft het hoogste punt bereikt. Deze feestelijke mijlpaal vierde Schroders Capital samen met hoofdaannemer De Vries en Verburg, de gemeente Leiden, ontwikkelaar Zinc, investeerders en andere betrokkenen op de bouwplaats van HOF36 in Leiden.

Met het realiseren van de 17e, laatste, verdieping van het hoogste bouwblok en de vorderende bouw van de andere 4 bouwblokken worden de contouren van het hof steeds meer zichtbaar. Naar verwachting worden de in totaal 444 duurzame woningen medio 2024 opgeleverd. In 4 bouwblokken komen 318 middeldure- en vrije sector huurwoningen met een woninggrootte tussen 42 en 96 m². In het 5e bouwblok komen 126 sociale huurwoningen van gemiddeld 40 m². Daarnaast komen er 2 commerciële ruimtes voor eventueel een kinderopvang, apotheek, sportfaciliteit of horeca.

In het midden van de bouwblokken komt een tweelaagse parkeergarage met 205 parkeerplaatsen waarboven een groene gemeenschappelijke daktuin wordt gerealiseerd. De groene binnentuin, het ‘hof’ wordt een fijne groene en rustige oase in een stedelijke leefomgeving, waar de sociale cohesie tussen bewoners wordt bevorderd. Daarnaast zorgt de binnentuin voor een goede wateraccumulatie.

Wethouder Julius Terpstra (Wonen, Bouwen en Welzijn): “Het is mooi om te zien dat de bouw van HOF36 voorspoedig verloopt. De realisatie van 126 sociale huurwoningen en 318 middeldure- en vrije sector huurwoningen is een waardevolle toevoeging aan de Lammenschansdriehoek. Deze ontwikkeling is een goede stap in het oplossen van de woningnood. We kunnen mensen die al jaren op zoek zijn een thuis bieden. En met de groene gemeenschappelijke daktuin het samenzijn van bewoners stimuleren.”

Pieter Akkerman, Schroders Capital “Wij zijn verheugd dat we deze feestelijke mijlpaal met alle betrokken partners hebben kunnen vieren. Vanuit een lange termijn visie investeren wij hierin met onze Nederlandse partners. Tegelijkertijd dragen we bij aan het oplossen van een nijpend maatschappelijk probleem; het woningtekort. Dit project laat zien dat het maatschappelijk belang van het creëren van duurzame woningen samen kan gaan met het lange termijn belang van investeerders. We kijken uit naar de oplevering van project HOF36 medio 2024.”

HOF36 Leiden Hoogste Punt 1 HOF36 Leiden Hoogste Punt 2 HOF36 Leiden Hoogste Punt 3 HOF36 Leiden Hoogste Punt 4

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven