• header-over-ons.jpg

« Terug

Minister De Jonge slaat eerste paal voor De Schaloen Den Haag

Starthandeling De Schaloen.jpg26 jan

PERSBERICHT - Het nieuwe jaar gaat van start met de nieuwbouw van De Schaloen in het Haagse Moerwijk. Vandaag was de officiële start voor de bouw van dit project. De eerste palen werden de grond ingeslagen door minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, wethouder Martijn Balster van gemeente Den Haag, bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van woningcorporatie Staedion, directeur Jimmy Kools van projectontwikkelaar Sustay en commercieel directeur Marco Dekker van aannemer De Vries en Verburg.

Bijdrage aan oplossen woningtekort en leefbaarheid

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion: “Ik ben heel blij dat we starten met de bouw van De Schaloen. Een project van 570 betaalbare huurwoningen. We leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de woningbouwopgave in de regio en ook aan de leefbaarheid in de wijk. Veel vastgoedbeleggers zijn momenteel afwachtend. Dit past niet in een tijd waarin een groot tekort aan woningen is. Daarom neemt Staedion haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en realiseren wij, naast de 222 sociale huurwoningen, ook 348 woningen met een vrije sectorhuur, waarvan het grootste deel in de middenhuur.” 

‘Durf nodig om tegen stroom in te bouwen’

Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening: “Het mooie van dit project is dat het alles in zich heeft waar we komende tijd voor staan: voldoende sociale huurwoningen bouwen en meer terugbouwen dan er is gesloopt. Maar het gaat niet alleen om het bouwen van woningen. Het is bouwen aan een gemeenschap. Daarom is dit project waar sociale huur, middenhuur en vrije sectorhuur in zitten, precies wat je nodig hebt. Je wilt eigenlijk een gemeenschap van de toekomst bouwen. Je wilt een samenleving in het klein hebben in zo’n wijk. Daarbij is in een tijd met tegenwind van alle kanten durf nodig om tegen de stroom in te bouwen. Staedion toont hiermee durf en is als woningcorporatie de motor van deze nieuwbouw.” 

Impuls voor Moerwijk

Martijn Balster, wethouder van gemeente Den Haag: “De behoefte aan extra woningen in Den Haag is heel groot. Ik ben ontzettend blij dat er met De Schaloen zoveel woningen in het sociale- en middenhuursegment bijkomen. Een plek waar verschillende doelgroepen gaan samenwonen, een plek met toekomst, die leeft. Een impuls die Moerwijk goed kan gebruiken!"

Inflatie en stijgende rente

Jimmy Kools, directeur van Sustay: “We zijn enorm trots dat we 570 betaalbare, energiezuinige huurwoningen gaan bouwen, ondanks de enorme inflatie en oplopende rente.” “De Schaloen is een project van gezamenlijke inspanningen. Dit is alleen mogelijk, omdat we heel nauw samenwerken met alle partijen en waarbij iedereen zich inzet om het voor elkaar te krijgen,” vult Frank Pieper, directeur van Sustay aan. 

Eerste woningen in 2025

Marco Dekker, commercieel directeur van De Vries en Verburg: “Wij dragen graag letterlijk en figuurlijk een steentje bij aan het reduceren van het woningtekort in Den Haag. Met onze gedreven medewerkers en bouwpartners leveren wij in 2025 de eerste woningen op, daar zijn wij reuze trots op!”

De Schaloen: groen en duurzaam, mix van bewoners

Het project is gelegen tussen de Schaloenstraat en Cannenburglaan. De woningen krijgen duurzame voorzieningen voor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. Ze worden gasloos en voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. De buitenruimte krijgt een nieuwe inrichting met veel aandacht voor groen en het Zuiderpark ligt op loopafstand. De Schaloen zorgt voor een aantrekkelijk Haags woongebied voor gezinnen, senioren en alleenstaanden. In januari 2023 is de bouw gestart.

Den Haag Zuidwest

De bouw van De Schaloen draagt bij aan de vernieuwing van Den Haag Zuidwest. Door meer betaalbare, duurzame woningen voor verschillende doelgroepen, een verbeterde openbare ruimte en meer groen, zal de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Den Haag Zuidwest is een van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen in Nederland, waar in de komende 15 à 20 jaar meer dan 10.000 woningen worden gerealiseerd.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven