• header-over-ons.jpg

« Terug

Bouwpartner Circulairstaal® aan het woord | Circulariteit | Demontabel bouwen | Duurzaamheid

CirculairStaal.png09 dec

De samenwerking met innovatieve bouwpartners zoeken we graag op om stappen te kunnen zetten. Deze keer is bouwpartner Circulairstaal® aan het woord. Samen bouwen we o.a. het distributiecentrum Miles (Aberdeen) (27.000 m2/bvo) in Maarssen en de nieuwbouw van onze parkeergarage naast ons kantoor in Stolwijk. De circulaire pijlers zijn C02 besparing, losmaakbaarheid, Biocoat® en een terugkoopgarantie.  

Losmaakbaarheid
De cijfers geven aan dat 95% van staalconstructies na de levensduur worden omgesmolten in hoogovens. Dit komt omdat de meeste ontwerpen zich niet lenen voor hoogwaardig hergebruik. Hoogtijd om dit anders te doen en te gaan voor ‘Design for Disassembly’! Door met elkaar na te denken over demontabel bouwen ontstaan er toekomstbestendige details en toekomstwaarde voor gebouweigenaren. Een bijkomend voordeel is dat lasdampen tijdens het productieproces worden voorkomen. Beter voor het milieu én beter voor de gezondheid.  

Biocoat®
De meeste staalcoatings belasten het milieu, daarom kiest Circulairstaal® voor het gebruik van de duurzame staalcoating van: Biocoat®. Dit is de meest milieuvriendelijke vorm van staalcoating in de huidige markt. Deze coating  kent een CO2 arm proces, heeft een lage MKI-score en sommige varianten bestaan deels uit biobased componenten! 

Terugkoopgarantie
Design for Disassembly heeft de toekomst én zorgt voor toekomst. Daarom biedt Circulairstaal® een terugkoopgarantie aan. De levenscyclus van staalconstructies is daarmee gesloten door de staalconstructie deels of volledig her te gebruiken. Omsmelten van staalconstructies is niet meer van deze tijd, het kan anders! Wij denken graag met u mee! 

Bent u benieuwd wat innovatie bij de Vries en Verburg betekent of wilt u een interessante innovatie met ons delen?
Neem dan contact met ons op!

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven