NEXT Delft

Projectinformatie

Plaats: Delft
Opdrachtgever: Stone22 Development
Architect: Ector Hoogstad Architecten 
Projectcategorie: Bedrijfsgebouwen
DUURZAAM - BREEAM-NL Excellent
Projectstatus: In aanbouw

De Vries en Verburg is begonnen aan de nieuwbouw van het acceleratorgebouw NEXT Delft. Het gebouw, op de hoek van de Molengraaffsingel en Huismansingel op de TU Delft Campus, telt vier bouwlagen, waarvan de begane grond extra hoogte biedt aan ‘makerspace’; ruimte waarin op kleine schaal nieuwe producten kunnen worden geproduceerd en wordt geëxperimenteerd met innovatieve technologie.

De eerste verdieping bevat een mogelijke combinatie aan makerspace (light) en kantoorruimte; de bovenste twee bouwlagen krijgen kantoorbestemming. Centraal in het gebouw ligt een ruim atrium, waarin plaats is voor informele werkplekken en exposities, en dat toegang geeft tot een auditorium en vergadercentrum. Aan de zuidzijde krijgt het gebouw een openbaar toegankelijke horeca, community space en een aantrekkelijk in het groen en aan het water gelegen zonnig buitenterras.

Ongetwijfeld wordt dit een belangrijke nieuwe ontmoetingsplek voor de hele campus.

Het exterieur van het gebouw is een ontmoeting van hightech en eenvoud. Een metalen gevelbekleding speelt een dubbelrol als borstwering en zonweringslamel, met een karakteristiek reliëf als resultaat. Het gebouw past daarmee uitstekend in de architectonische traditie van de campus. 

Mede dankzij het oriëntatie-afhankelijke gevelontwerp, waarbij opwarming door zoninstraling wordt voorkomen met behoud van uitzicht en daglichttoetreding, wordt NEXT Delft een bijzonder duurzaam gebouw, dat bij oplevering een BREEAM-NL Excellent certificaat zal krijgen.

Klik hier voor de (project)website van NEXT Delft.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u een bericht ontvangen als er een update van dit project beschikbaar is?

Volg dit project

OP KARAKTER 16 nu online!

Relatiemagazine OP KARAKTER 16, oktober 2021

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Contact

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Telefoon
  0182 - 34 17 41
E-mail info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven