• header-over-ons.jpg

« Terug

Grootste duurzame nieuwbouwlocatie van Nederland officieel geopend

Grootste nieuwbouwlocatie Nederland.jpg28 mei

DUURZAAM GEBOUWD - De grootste, duurzame nieuwbouwlocatie van Nederland - Leidsche Rijn Centrum in Utrecht - is officieel geopend. Deze locatie heeft een integrale duurzame energievoorziening, die door ENGIE in de afgelopen twee jaar is aangelegd. De collectieve energieopwekkings- en distributie installatie, ook wel EODI genoemd, bestaat uit onder andere twee energiecentrales met zes bronparen in combinatie met warmtepompen, afleverstations voor de kantoren en afleversets voor de winkels en woningen. 

In totaal worden hiermee 38.000 m² aan winkelruimte, 10.000 m² kantoorruimte en 750 woningen door ENGIE verwarmd en gekoeld. De systemen zijn ontworpen op reductie van CO2-uitstoot en maximale leveringszekerheid.

Duurzame ambities
In 2018 bestaat Leidsche Rijn precies twintig jaar. Leidsche Rijn Centrum ligt in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Tot 2025 worden er in de hele wijk 33.000 woningen gebouwd. Daarnaast werken er uiteindelijk 40.000 mensen in de wijk. Naast alle technische en bouwkundige installaties is de ligging van het nieuwe centrum, dicht bij het openbaar vervoer, zoals trein en bus, ook een belangrijke duurzaamheidsfactor.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven